Oscarvindere - Zootropolis

Fjollede eventyr af Rune T. Kidde

Rune T. Kiddes sjove eventyrfortællinger

Rune T. Kiddes sjove eventyrfortællinger

Indlægget indeholder Affiliate Links

For noget tid siden hørte jeg podcasten Børnebogscast fra Københavns biblioteker. Her fortalte gæst Caroline Sehested om, hvordan eventyr betyder meget i dansk højtlæsningskultur. Både i hjemmene og i daginstitutionerne vælges der historier blandt de traditionelle eventyr. Det kan jeg nikke genkende til herhjemme. Da Iben blev døbt fik hun H. C. Andersens samlede værker, og fra hun var helt lille har vi læst genfortællinger af hans fine kunsteventyr. Vi har desuden læst nogle af de mest kendte folkeventyr. Folkeeventyrene har de især dyrket i børnehaven, hvor de blandt andet også har leget ‘De tre bukke bruse’.

Derfor havde jeg glædet mig til at præsentere Iben for Rune T. Kiddes tag på traditionelle eventyr. Rune T. Kidde, som døde i 2013, har over 100 udgivelser bag sig her i blandt en række fjollede genfortællinger af kendte eventyr. Jeg har været lidt i tvivl om, hvornår Iben var klar til at blive introduceret for hans skøre univers. Det skyldes mest af alt, at børnene helst skal kende det traditionelle eventyr for at forstå de skøre nye elementer i historierne. Efter at vi har læst ‘Laladin og den vildt underlige lampe‘ og ‘Den lilla møghætte og pulven‘, er jeg dog slet ikke i tvivl om, at vi skal anskaffe os flere af disse fortællinger fra Rune T. Kidde.

Laladin og den vildt underlige lampe tager udgangspunkt i historien fra 1001 nats eventyr om Aladdin og de fyretyve røvere. I Rune T. Kiddes historie er Laladin en ung skopudser, som bruger sine ønsker til at få alt, hvad han altid har drømt om. Han forsøger endda at gifte sig med Sultanens datter, men det går ikke helt som planlagt. Vi har endnu ikke læst 1001 nats eventyr herhjemme, men Iben kender Aladdin fra Disneys version.

Den lilla møghætte og Pulven tager udgangspunkt i historien om Rødhætte. Den lilla møghætte drager afsted til sin bedstemor med vognen fyldt af pølser, men Pulven på sin puch maxi kommer før hende. Så plejer den gode jæger, at komme og redde dem alle, men han er vidst ikke helt så god, som han plejer at være?

Vi har læst bøgerne igen og igen. Hver gang med kæmpe smil og høj latter. Så sent som i forgårs, hvor jeg måtte vælge godnathistorie, var Iben fuld af begejstring, da jeg kom med bogen om Laladin.

Bøgerne er modtaget som anmeldereksemplar af forlaget Alvilda.

Tak fordi du læser med 🙂 Vil du følge mere med i kulturforbørn? - Så kan du følge bloggen på Bloglovin og Instagram.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Oscarvindere - Zootropolis