Autostadt er for den bilgale familie

Katten uden hale

Alle de fine karakterer i genfortællinger af historierne om Pelle Halleløs

Indlægget indeholder reklamelinks

Vi har været tilbage på arbejde, på SFO og i vuggestue i over to uger nu. Det føles derfor allerede, som om ferien er ret langt væk. Både Emil og Iben fik en feriegave af farmor og farfar, inden bilturen gik mod Italien. Tre gode bøger som vi kunne læse på ferien. Det var et hit. Emil fik to nye Gurli Gris bøger. Han elsker de bøger. Jeg har tidligere skrevet om dem her.

Iben fik en nyudgivelse af historierne om Pelle Halleløs af Åsa og Michael Rönn efter Gödsta Knutssons fortællinger om Pelle Halleløs. Jeg havde pakket et kæmpe net med alle vores yndlings billedbøger: Cykelmyggen Egon, Lillebitte Lili og fodboldbøger med Christian Eriksen og Yussuf Poulsen. Der var jo VM under vores ferie, så der blev set og talt meget om fodbold. Men vi fik ikke læst særlig meget i alle de bøger, som jeg havde taget med. Iben ville nemlig gerne læse Pelle Halleløs igen og igen. Ja, jeg tror faktisk, at vi nåede at læse minimum et kapitel om dagen.

Pelle Halleløs er en lille landsbykat, som fik bidt hallen af som unge (deraf navnet). Ved et tilfælde kommer han til storbyen, hvor han bliver en del af en lille familie med børnene Olle og Birgitte. På veje og i baggårde hænger han ud med kvarterets andre katte. Genfortællingerne af Pelle Halleløs handler om venskab. Historierne er sat i en moderne kontekst blandt andet i historien om den populære sangkonkurrence, som kommer til byen. Det er ren x-faktor.

Og selvom Pelle stadig udsættes for mobberi af katten Mons, så gør de nye illustrationer af Ingrid Flygare universet lidt mere nuttet end i de originale historier, som jeg selv læste som barn. Det gør historierne egnet helt ned til 4 år .

Jeg er slet ikke i tvivl om, at vi kommer til at læse meget mere i bogen om Pelle Halleløs. Så sent som igår aftes lå vi på sofaen og læste om, hvordan Pelle møder den tarvelige kat Mons, den altid glade Maja og alle de andre katte i kvarteret.  Jeg nød det også.

Tak fordi du læser med 🙂 Vil du følge mere med i kulturforbørn? - Så kan du følge bloggen på Bloglovin og Instagram.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Autostadt er for den bilgale familie