Vi glæder os i denne tid - julekalendre

Klassisk jul i Danmarks tre største byer

København

Tivolis fine julelandskab

Tivolis fine julelandskab

I går var Iben i Tivoli med far. Hun har haft et par dage, hvor det har været lidt hårdt at være storesøster. Derfor var det dejligt, at hun kunne få lidt ene tid med far og endda i tivolis smukke julelandskab. De to hyggede sig rigtig meget – og fik både set på nisser og prøvet de obligatoriske veteranbiler. Det var en skøn måde at fejre 2. søndag i advent. Bor du omkring København eller planlægger en tur til hovedstaden i december, kan vi varmt anbefale en tur i Tivoli. Hvis du køber årskort i december gælder det også for hele 2017.

Odense

Peters Jul 2016 - Odense Teater Foto: Ard Jongsma

Peters Jul 2016 – Odense Teater Foto: Ard Jongsma

Bor du på Fyn spiller Odense Teater det klassiske musikalske juleventyr Peters Jul. Du og børnene kan læne jer tilbage i sæderne og opleve Martin Miehe-Renards fortolkning af historien om bedsteborgerdrengen Peter i 1850’ernes København.

Og I kan digte med til de kendte strofer:

”Jeg glæder mig i denne tid;
nu falder julesneen hvid,
så ved jeg julen kommer.”

Du kan stadig nå at få billetter til forestillingen på Odense Teater.

Aarhus

Jul i den gamle by Foto: Den gamle by

Jul i den gamle by Foto: Den gamle by

Bor du i Jylland kan du mærke den klassiske julestemning i Den gamle by i Aarhus. Udover selve juleudstillingerne er der julemarked, hvor du kan finde små gaver eller nyde julegodter og varme drikke. Hele familien kan opleve, hvordan julen har set ud de seneste 400 år. Børnene kan desuden lade sig betage af al den flotte pynt blandt andet hos den rige købmand fra 1625, hvor der står det overpyntede juletræ. Det er desuden altid en fornøjelse at besøge byens boghandel, hvor man kan købe traditionelle børnefortællinger som Spørge Jørgen m.fl.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi glæder os i denne tid - julekalendre