anmeldelse: alfreds autoalfabet

Når far er en TeslaDer er ikke tale om en ny Halfdans ABC, men for biltossede voksne og børn så er underholdningen sikret med Christian Graus bud på en ABC-bog.

Indlægget indeholder reklamelinks


Der er ikke tale om en ny Halfdans ABC, men for biltossede voksne og børn så er underholdningen sikret med Christian Graus bud på en ABC-bog.


I Alfreds autoalfabet møder vi drengen Alfred. Han er glad for biler. Autoalfabetet er Alfreds guide til bilverdenen, fortalt i motoriserede børnerim. Vi har især kastet os over de bogstaver, som Iben kender godt fra vores navne. Ved Emils E har vi blandt andet læst om E-type og Enzo Ferrari, og selvom vi som sagt er ret bilgale herhjemme, så er vi allesammen blevet klogere. Christian Graus rim er ikke de bedste rent sprogligt, men man kan tydeligt mærke hans barnlige glæde ved biler.


Den har en underholdende tone, hvilket illustrationerne af Peter Heydenreich rammer helt perfekt. Illustrationerne er en blanding af lette stregtegninger og store tegnede baggrundflader. Vi har læst den med Iben, men fordi rimene er korte og uden svære ord, er jeg sikker på, at Iben kan læse den for Emil om et par år. Det bliver helt sikkert også en succes.