anmeldelse: cirkus arena 2018

Jeg er blevet cirkusfanClemens gør det godt på børneteaterscenen, blandt andet oplevede vi hans ordmagi i Prop og Berta. Clemens formår at sætte rammen for en fantastisk cirkusoplevelse - og jeg er gået hen og blevet cirkusfan.

Jeg har aldrig rigtig brudt mig om cirkus. Dyrene i det lille telt og akrobaterne, der kan falde ned fra trapezen, giver mig en smule angst. Sidste år blødte jeg dog lidt op, da Iben og jeg var i Cirkus Arena. I år havde jeg glædet mig rigtig meget til at se årets cirkus forestilling, da det er Clemens, der står bag historien i forestillingen. Clemens gør det godt på børneteaterscenen, blandt andet oplevede vi hans ordmagi i Prop og Berta. Clemens formår at sætte rammen for en fantastisk cirkusoplevelse - og jeg er gået hen og blevet cirkusfan.


Årets forestilling 'Klovnen og kronprinsen - jagten på den tabte tåre' er historien om den fortabte cirkusklovn, der bliver i tvivl om sine egne evner. Han rejser derfor ud i verden for at finde ud af, hvad han virkelig duer til. På sin rejse møder han forskellige artister fra hele verden, der viser ham sine kunstner. På denne måde binder fortællingen artisternes numre sammen. Det er på alle måder en traditionel hjem-ud-hjem fortælling, der dog er smækfyldt med god musik, gode rytmer og masser af rim og remser. Iben fulgte historien ligeså intenst som selve cirkusnumrene.


Cirkus Arena har samlet et hold af artister, som fanger publikums opmærksomhed. I cirkus kan alt gå galt i manegen. Både Jan Navratils antipodenummer og Trio Angelis akrobatiske nummer krævede flere forsøg, før de sad lige i skabet. Det skabte dog en endnu mere intens stemning, og teltet blev fyldt med eufori, da numrene så endelig lykkedes. I en rammefortælling om ikke at give op på vejen til at finde sine talenter, kan det næsten ikke skrives bedre.


Spørg man Iben var det Charmaine Berdino som løb med aftenens stjernestøv. Jeg synes dog, at det er Clemens, der med årets forestilling har formået at gøre cirkus aktuelt for børnene igen. En ting er sikkert, teltet var fyldt med stjernestøv. Skal I opleve et cirkus i år, så vil jeg varmt anbefale Cirkus Arena. Selv de skeptiske cirkustvivlere som mig, kan få sig en ordentlig en på opleveren.


Anmelderbilletterne er modtaget af Cirkus Arena.