anmeldelse: død jord

Neo og Nahl er vokset op på en rumstation. Nu skal de genforenes med deres mor og far.Iben har et bredt interessefelt. Noget af det som hun er ret interesseret i for tiden er planeter og solsystemet. Jeg ved ikke specielt meget om det, så jeg lytter flittigt med, når vi læser børnebøger om emnet. Derfor falder Nicole Boyle Rødtnes serie om Død Jord også i god smag.

Reklamelinks til Arnold Busck


Iben har for første gang i går været på skolebiblioteket. Hun har derfor helt på egen hånd valgt de bøger, som hun gerne selv vil let-læse eller læse sammen med Theis eller mig. Det er ikke fordi, at jeg er særlig styrende, når vi er på biblioteket. Både hende og Emil tager tit bøger ned fra hylden, som jeg aldrig ville vælge. Men det er alligevel lidt noget andet, når det nu er med den nye klasse. Jeg synes selv, at jeg er ret god til at vælge et stort udvalg af forskellige bøger.


Det er vidst efterhånden ingen hemmelighed, at vi er ret vilde med Nicole Boyle Rødtnes fortællinger fx bøgerne med Star Girl. Der er dog noget helt andet på spil end musik og venskaber i letlæsningsserien Død jord. Død Jord handler om børnene Neo og Nahl, der er vokset op i en raket i rummet. Deres mor og far er rejst i forvejen til planeten Zixo for at hjælpe med at bygge en sikker base til deres familie. Der er virkelig smæk på uhygge og action i denne her serie. Især i to'eren Ulve fra rummet måtte vi lige holde en lille pause, så nattesøvnen ikke blev ødelagt. Iben er ligesom jeg var som barn.


Der skal ikke så meget til at give hende mareridt. Men jeg ved fra veninder, at det kan være svært at finde letlæsningshistorier til børn, som elsker spænding og uhygge. Her vil denne serie være helt perfekt. Illustrationerne er ligesom Star Girl bøgerne lavet af Anita Sølver. Også i denne serie minder illustrationerne mig om LEGO Friends universet. Det er et kompliment fra min side. De er enkle, bløde i formerne og realistiske. De komplementere desuden fortællingen rigtig fint, hvilket er vigtigt, når historien er skrevet helt nede i Lix 7.


Bøgerne er modtaget som anmeldereksemplarer fra forfatteren.