Anmeldelse: en prik og en streg

Så skal der nussesBogen er bygget op af små fortællinger om en prik og en streg. Idéen med bogen er, at man tegner fortællingerne på ryggen af barnet, imens man læser dem højt. Bogen skaber derfor rum for hygge og nussen.

Indlægget indeholder reklamelinks


En af vores yndlings aktivitetsbøger herhjemme er Yogabogen af Leen Demeulenaere. Derfor har jeg et stykke tid været på udkig efter andre bøger, som ligeledes opfordrer til hygge og leg. Sidste år i november udkom så 'En prik og en streg - godnateventyr til at tegne på ryggen' af Mette Hegnhøj. Den måtte vi straks have fat i herhjemme.


Bogen er bygget op af små fortællinger om en prik og en streg. Idéen med bogen er, at man tegner fortællingerne på ryggen af barnet, imens man læser dem højt. Bogen skaber derfor rum for hygge og nussen, som vi holder meget af herhjemme. Desværre er bogen svær for fortælleren. Der er ingen guide til, hvordan man griber fortællingerne an. Bagerst er der koderne til morse-alfabetet, som man kan lade sig inspirere af, men ellers er der ingen gode anbefalinger. Det er måske min fantasi, der kommer til kort her, men jeg havde svært ved at finde på varierende tegninger på ryggen, da fortællingerne på den måde minder en del om hinanden.


På trods af dette er det en rigtig fin bog. Den giver mulighed for at skabe et roligt rum barn og forældre i mellem. Og mon ikke børnene har bedre fantasi til at tegne sjove historier på ryggen, end jeg har som forælder?