anmeldelse: fairytell

Højtlæsning på Ipad'enLydbøger er et stort hit hjemme hos os, og Iben sidder tit og lytter på sin JBL højtaler, i mens hun tegner, laver perler eller leger. Derfor har jeg længe været på udkig efter lydbøger, hvor man samtidig kan følge med i historien - men faktisk uden held. Indtil nu.

Reklame - modtaget testperiode


"Og når du hører denne lyd *pling*, skal du bladrer om på næste side". Sådan lød det tit fra mit børneværelse. Jeg lå på gulvet eller i min seng og lyttede til kassettebånd med Disneyhistorier, i mens jeg kiggede med i de tilhørende bøger. Lydbøger er et stort hit hjemme hos os, og Iben sidder tit og lytter på sin JBL højtaler, i mens hun tegner, laver perler eller leger. Derfor har jeg længe været på udkig efter lydbøger, hvor man samtidig kan følge med i historien - men faktisk uden held.


Jeg var derfor vildt begejstret, da Henriette fra Fairytell spurgte, om vi havde lyst til at teste Fairytell app'en en måned. Jeg havde nemlig allerede set den lidt i brug på Instagram. App'en består af en række bøger, som enten findes som højtlæsning eller e-bog. Platformen er bygget sådan op, at børnene let selv kan klikke sig ind under de forskellige kategorier, og finde de bøger som de gerne vil høre eller læse. Iben er ikke særlig vant til at bruge vores tablet selv, men hun kan alligevel nemt finde rundt i app'en.


I denne uge har Iben været syg. Her er app'en blive brugt rigtig flittigt. Især Rasmus Klump har hun lyttet til igen og igen. I mens historien læses højt vender siderne selv, sådan at hun kan sidde og følge med i højtlæsningen. Det er virkelig en succes, og jeg har fået et nostalgi-trip tilbage til min egen barndom. Det er denne funktion, som vi har savnet ved andre lydbøger.


App'en indeholder som sagt også almindelige e-bøger, men jeg synes ikke, at bøgerne kan gøres store nok til, at det er behageligt at læse. For vores skyld kunne app'en derfor godt udelukkende indeholde højtlæsningsbøgerne. Eller der kunne med fordel skabes en kategori, som indeholder højtlæsningsbøgerne, så man ikke behøver klikke ind og ud af kategorierne for at finde de bøger, som kan læses højt.


Jeg er ret sikker på, at vi køber et abonnement til Fairytell, når testperioden er udgået. Hvis du også er interesseret, kan du købe app'en for 59 kr om måneden.