Anmeldelse: godnathistorier for rebelske piger 2

Flotte illustrationer for både piger og drengeDet er illustrationer af de mange kvindelige kunstnere, som løfter Godnathistorier for rebelske piger 2. Den relevante bog tager børnene med gennem historien, og præsenterer dem for stærke kvinders fortællinger.

Indlægget indeholder reklamelinks


Da jeg var barn, var der stadig en del, som havde leksikon derhjemme. Det var det primære opslagsværk i hjemmet. Her kunne børn og voksne dykke ned i diverse emner. I dag søger vi på nettet. Der er dog stadig historier, som kræver mere eksponering, inden de bliver blandt dem, som de fleste kender til. Det er især her, at Godnathistorier for rebelske piger 2 kommer til sin ret.


I Godnathistorier for rebelske piger 2 kan man læse små fortællinger om kvinder, der har haft en stor betydning for verdenshistorien og verdenen i dag. Det er kvinder, som har sat deres præg på verden inden for naturvidenskab, politik, kunst og kultur. Det er en bog, som er relevant.


Teksterne svinger en del i kvalitet. Nogle er skrevet med et fantastisk flow, mens andre er hakkende og nærmest umulige at læse højt. Det er selvom, jeg tit læser bøgerne selv inden højtlæsningen. Titlen er forfærdelig. Den signalere ikke, at der er tale om et opslagsværk. Den signalerre tværtimod, at bogen kun er relevant for piger at læse. Det er helt skævt.


Illustrationerne derimod løfter bogen op til et relevant og flot opslagsværk. Det er udelukkende kvindelige kunstnere, som har bidraget til bogen. På den måde giver bogen mulighed for at nye kvindelige kunstnere kan gøre læserne opmærksomme på deres kunst. Det fungere rigtig godt.


Godnathistorier for rebelske piger 2 er en bog, som jeg ville anbefale alle at have stående på hylden. Den er relevant og flot. Den introducerer ikke kun til betydningsfulde kvinder (selvom det er nok i sig selv), den fortæller samtidig om historiske begivenheder.