ibens letlæsningsfavoritter #1

To letlæsningsserier som Iben foretrækkerDer er to letlæsningsserier, som Iben foretrækker lige nu. Den nuttede serie om de små monstre og serien om den seje Silje, som er et talent på BMX.

Indlægget indeholder reklamelinks


Iben har snart gået i 0. klasse et halvt år. Tiden flyver afsted. Iben læste en smule, inden skolestart blandt andet på grund af Kirsten Sonne Harilds Do på tå. Efter at de i skolen har arbejdet mere systematisk med bogstavernes lyde, er hendes læsning dog blevet bedre og bedre. Nu øver hun sig til at kunne læse Nomerne og Star Girl. Men indtil hun bliver helt god nok til dette, har hun fundet sig et par yndligsserier, som jeg vil dele med jer.


De små monstre af Pernille Eybye og Carina Evytt

Dutte, Lola og Bibi er tre veninder, som Iben er faldet pladask for. Spøgelset Lola er yndigt, Varulven Bibi er modig og dragen Dutte er sjov. I de små fortællinger, følger man de tre veninders oplevelser, hvad enten de er til dans eller skal kurere Dutte for hikke. Tit støder de også på vennerne Dan, Bob og Tom. Bøgerne varierer i lixtal og kan derfor fælge med barnet i den første tid. De letteste er lix 4. Når Iben har læst en lidt vanskelig bog, holder hun af, at finde dem frem med lix 4. Så får hun nemlig igen mod på læsningen.


Silje af Per Østergaard

Silje er en sej pige, der går til BMX. Derudover er hun vild med at stå på snowboard og ved ret meget om de mest populære Xgames atleter. Desuden kan der ikke sættes en finger på hendes gocart kørsel. I bøgerne oplevelses alligevel Siljes egen usikkerhed og udfordringer i hverdagen. De her bøger, er nogle gange lidt vanskelige. Derfor læser vi tit en side hver. Det fungerer rigtig godt for os. Jeg er også gået hen og blevet ret vild med Silje. Jeg leder derfor altid efter serien, når jeg er på biblioteket.