blogindlæg: nytårsforsæt

Hvordan har jeg det? Og hvor skal jeg hen?Nytårsforsæt handler for vores familie om at sætte sig et fokus for 2019. Disse to bøger har vi brugt til at tale om, hvordan vi ønsker vores 2019 skal være.

Indlægget indeholder reklamelinks


Der er mange, som har meget konkrete nytårsforsæt om at tabe sig 5 kg eller undgå mad og drikke med sukker i en eller flere måneder. Disse har jeg også haft. Jeg har dog hver gang oplevet, at jeg har måtte droppe dem igen. Krav til mig selv om at få trænet et vist antal minutter hver uge, ender ud i skuffelse, når jeg så rammer en uge, hvor Emil fx slet ikke vil sove. Derfor har vi de seneste år grebet det lidt anderledes af. I år har vi brugt to bøger i familien til dette.


Nytårsaften tog vi nemlig Ibens 'Hvad vil du være, når du er blevet stor' af Marte Lindstad Næss ned fra hylden. Bogen er fyldt med spørgsmål, som barnet kan besvare. Ved hvert spørgsmål kan der angives tre forskellige årstal (vi angiver også selv selve datoerne, da vi ikke har den fremme hver dag) og dermed tre forskellige svar. På den måde kan besvarelserne vokse med barnet. I år besvarede Iben fx spørgsmål om, hvad hun godt kan lide ved sig selv og hendes yndlingssange. Her blev vi blandt andet opmærksom på, at de hører Bro nede på SFO'en. Det er en rigtig fin måde at få en snak om, hvordan det går og hvad der fylder i Ibens liv. Derefter talte vi lidt om, hvad hun glæder sig til i 2019.


Theis og jeg tog udgangspunkt i de månedlige intentioner fra min kalender fra Atelier Aarhus. Vi talte først lidt om, hvordan vores 2018 har været. Derefter satte vi begge ord på, hvad vi ønsker mindre af i 2019 og hvad vi ønsker mere af i 2019. Afslutningsvist valgte vi hvert et ord - også inspireret af Emma Martiny - som skal sætte fokus for vores 2019. Jeg har valgt ordet glæde for 2019.


Rigtig godt nytår til jer alle. Jeg håber, at I får lige præcis sådan et år, som I ønsker. Hop gerne over på Kulturforbørns instagram og fortæl lidt om, hvordan du sætter fokus i 2019. Måske bruger du nogle gode bøger?