anmeldelse: på toppen af bakken

Tre er et vanskeligt talBertil og Eddie er bedste venner. Hver dag leger de i deres papkasser på toppen af bakken som små konger. Men en dag dukker en ny dreng op. Han vil gerne være med. Men hvordan skal drengene lege sammen alle tre?

Indlægget indeholder reklamelinks


Da jeg gik i de små klasser i folkeskolen, var det meget populært at have halskæder med knækhjerter, som man knækkede med sin bedste veninde. Vi var ikke særlig mange piger i klassen, og jeg husker det som om, at det udelukkende skabte konflikter med de hjerter der. Det der med at være to fyldte ekstremt meget. Det er vidst en evig problemstilling. Iben hører i hvert fald mange MGP sange om at være veninder.


Derfor blev jeg rigtig glad, da vi modtog På toppen af bakken af Linda Sarah, som handler om venskab blandt drenge, som var en af de ting, som jeg glædede mig til i 2018. Bertil og Eddie er bedste venner. Hver dag leger de i deres papkasser på toppen af bakken som små konger. Men en dag dukker en ny dreng op. Han vil gerne være med. Men hvordan skal drengene lege sammen alle tre? Det har Bertil virkelig svært ved at forstå.


Historien er indlevende og rørende, og vi brugte lang tid på at tale om venskab, leg og følelser. Det er fantastisk, at der også kommer sådan historier, som ikke kun præsenteres som pigefnidder blandt lyserøde plyspuder, men også kan foregå i et udendørs miljø fyldt med leg om sørøvere.


På toppen af bakken er illustreret af den internationalt anerkendte illustrator Benji Davies, som giver historien liv gennem sine farverige og detaljerede illustrationer. F.eks. er drengenes ansigter på en gang fuld af udtryk og meget enkelt tegnet. Historien henvender sig til børn +4 år, men illustrationerne kan sagtens bruges til fordybelse og samtaler med de yngre børn.