anmeldelse: saga på eventyr

Svenske sagaBøgerne om Saga er små højtlæsningsbøger på fem kapitler. I den første bog i serien møder vi Saga, hendes mor og hendes far. Saga bor i et rækkehus i et lille kvarter, hvor de åbne haver skaber et tæt naboskab mellem kvarterets indbyggere.

Indlægget indeholder reklamelinks


Iben strålede ud af øjnene, da jeg første gang læste højt fra bogen Saga på eventyr - trampoliner, svømning og en forsvundet tigermis. Det skyldtes primært de gode historier, men i høj grad også at Saga er 5½ år - ligesom Iben. Jeg prøver at tænke over repræsentation i mit valg af bøger, sådan at Iben får indblik i forskellige mennesker, kulturer mm. Men jeg havde ikke tænkt over, hvor stor en betydning det egentlig kan have, at alle børn føler sig repræsenteret i litteraturen.


Bøgerne om Saga er små højtlæsningsbøger på fem kapitler. I den første bog i serien møder vi Saga, hendes mor og hendes far. Saga bor i et rækkehus i et lille kvarter, hvor de åbne haver skaber et tæt naboskab mellem kvarterets indbyggere. Det gælder både, da Saga skal hjælpe gamle Britta med at finde sin bortløbne kat, og når Saga og Samir leger på den lukkede sti mellem husene.


I mit interview med Lisa Gardum Andersen fra Høst og Søn talte jeg blandt andet om bøgerne om Magda, som er skrevet af Anne Sofie Hammer. Disse bøger om Saga, minder på mange måder om Magdabøgerne. De skildrer hverdagens gøremål gennem Sagas øjne og dermed er historien propfyldt med sjov børnelogik. Tegnestilen er dog helt anderledes end i Magdabøgerne. Emma Göthners realistiske stregtegninger er farverige og bidrager til at skabe Sagas univers på en rigtig fin måde.


De egner sig perfekt til højtlæsning for de ældste førskolebørn. De skal helt sikkert også læses for Emil, når han når den alder.