blogindlæg: vi er begyndt at programmere

Guidebog til Scratch har fået os til at programmereVi har kastet os ud i små animationer med biler og fly med hjælp fra denne fine guidebog til Scratch.

Reklame (bog modtaget som gave)


Dem af jer, som har fulgt med her en rum tid, ved, at jeg har et lidt anstrengt forhold til tablets. Jeg synes, at det er uklart, hvad børnene (og vi voksne) egentlig bruger dem til. Jeg læser fx aldrig bøger på vores tablet, fordi jeg hellere vil vise børnene tydeligt, at jeg sidder og læser. Ja, for andre virker det måske fjollet.


Vi har dog alligevel haft tabletten en del fremme i de sidste par uger. Inden jul fik Iben og jeg nemlig den første guidebog af Kirsten Dam Pedersen og Mie Nørgaard i Scratchserien 'Det syngende fødselsdagskort'. Scratch er et programmeringsprogram, som er let at gå til. Indtil videre har vi forsøgt os med små animationer, hvor biler kører eller fly styrter ned. Iben er allerede ret ferm til det, og det er sjovt at se, hvor hurtigt hun fanger de små funktionsbrikker.


Man kan sagtens kaste sig ud i Scratch uden guidebogen. Men bogen er et rigtig godt supplement. Den er nem og overskuelig, så man som læser kan springe mellem de forskellige projekter, som hver især indøver forskellige funktioner. Bogen henvender sig primært til børn mellem 8 og 14 år, men hvis man som forældre også bliver bidt af det, så kan børnene sagtens være lidt yngre, så længe man hjælper lidt.


Vi er blevet godt inspireret til at forsøge os med endnu flere it-tekniske værktøjer. Mie Nørgaard er ambassadør hos organisationen DigiPippi, som forsøger at mindske kløften mellem piger og teknologi. De afholder diverse kurser både for børn og deres voksne. Det skal vi helt sikkert tjekke lidt mere ud.