anmeldelse: træet

Hvad kan der være i et træ?Træet er en humoristisk børnebog, der står i stærk kontrast til alvoren i Hjertet og flasken, som også netop er udkommet på Forlaget Carlsen. Bogen rummer høj grad af børnelogik og fjolleri, som man kan grine sammen over.

Indlægget indeholder reklamelinks


Oliver Jeffers er en af de mest anerkendte og prisvindende illustratorer og børnebogsforfattere med et salgstal på mere end 10 mio. bøger verden over. Du kender måske hans bog Hittegods, som har en af mine favorit bogforsider. Oliver Jeffers var også en af de forfattere, som Forlagschef Christian Bach nævnte i mit interview med ham i forbindelse med BogForum. Christian ønsker at gøre Jeffers til en stor stjerne i Danmark.


En vej til stjernerne kan være gennem den underholdende billedbog Træet, der handler om en lille drengs stædighed og ikke mindst opfindsomhed. Fredes drage sætter sig nemlig fast i et træ, og med al sin stædighed og opfindsomhed kæmper han for at få dragen ned igen. Men hvad kan Frede mon bruge til at få dragen ned? En orangutang? En færge?


Træet er en humoristisk børnebog, der står i stærk kontrast til alvoren i Hjertet og flasken, som også netop er udkommet på Forlaget Carlsen. Bogen rummer høj grad af børnelogik og fjolleri, som man kan grine sammen over. Jeffers flotte illustrationer fanger øjet, og egner sig perfekt til børne-læsning, hvor der springes frem og tilbage mellem siderne. For selvom der er en kronologisk historie, så er den ikke bærende for bogen. Jeg er ikke altid så god til at springe rundt i historierne . Det er der faktisk mange voksne, som har svært ved. Men ved denne bog virker det helt naturligt - også for mig.


Bogen er anbefalet til børn fra fire år, men jeg mener, at den egner sig til børn helt ned til toårs alderen. Den er perfekt til at tale om alle de ting, som Frede kaster op i træet for at få sin drage ned, og de flotte illustrationer kan sagtens fastholde en toårigs opmærksomhed. Træet er en af de billedbøger, som vi vil finde frem igen og igen. Oliver Jeffers nyeste non-fiktion bog Her er vi fra 2017, udkommer desuden på dansk i 2018. Det glæder jeg mig til.